Spring naar content

Privacy

Persoonsgegevens die via deze website worden verzameld, gebruikt het programma LMO alleen voor het doel waarvoor u ze hebt achtergelaten. Daarmee voldoet het programma LMO aan de privacywetgeving.

Hoe gaat het programma LMO om met uw persoonsgegevens?

Wanneer uw persoonsgegevens worden verwerkt, wordt dat u uitdrukkelijk medegedeeld. Het programma LMO vermeldt welke gegevens bewaard worden en wat de reden daarvoor is. Het programma LMO gebruikt uw persoonsgegevens enkel voor het doel waarvoor u ze heeft achtergelaten. Het betekent dat het programma LMO uw gegevens niet gebruikt voor andere doeleinden, zoals het toesturen van bijvoorbeeld een nieuwsbrief.

Gegevens kunnen echter wel worden gebruikt voor opsporing, als via de website strafbare feiten worden gepleegd of strafbare uitlatingen worden gedaan (en verdere uitzonderingen zoals genoemd in artikel 43 Wet bescherming persoonsgegevens). Persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor de gegevens zijn verzameld. Voor alle verwerkingen van persoonsgegevens geldt dat alleen die gegevens worden gebruikt die u zelf actief heeft achtergelaten.

Wat is de Wet bescherming persoonsgegevens?

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) helpt de privacy van burgers te beschermen. De Wbp is onder andere van toepassing op gegevens die verwerkt worden via websites van ministeries. Het College bescherming persoonsgegevens is toezichthouder op de Wet bescherming persoonsgegevens. Bekijk of download de Wet bescherming persoonsgegevens op overheid.nl.

Wat zijn persoonsgegevens?

Een persoonsgegeven is informatie die herleidbaar is tot een persoon. Voorbeelden zijn namen en huisadressen, maar ook e-mailadressen.

Gebruik van anonieme bezoekersgegevens

Voor de meting van website-statistieken verzamelt het programma LMO, en Nedstat namens het  programma LMO, anonieme gegevens over het gebruik van deze website. Door analyse van de verzamelde gegevens kan de website worden verbeterd, zodat de bezoeker gezochte informatie zo gemakkelijk mogelijk kan vinden. Daarnaast kan het programma LMO door de website-statistieken haar dienstverlening verder optimaliseren. De verzamelde gegevens worden niet voor een ander doel gebruikt of aan derden ter beschikking gesteld.

Het gaat om de volgende gegevens: uw IP-adres, het adres van uw internetprovider, de browser die u gebruikt (zoals Internet Explorer of Firefox), het tijdstip en de duur van uw bezoek en welke pagina's u heeft bezocht. Ook wordt gebruikgemaakt van cookies.