Spring naar content

CityGIS leverancier Geografisch Informatiesysteem in Rotterdam

Laatste update:

Na een aanbestedingsprocedure is CityGIS de organisatie geworden die in de nieuwe meldkamer in Rotterdam het Geografisch Informatiesysteem (GIS) zal leveren. CityGIS voldoet na een gedegen proces het meest aan het Programma van Eisen dat eerder door het ICT projectteam samen met de meldkamer gebruikers is opgesteld.

Op de foto rechts CEO van CityGIS Ben Hoefnagels en links directeur Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Carlo Post

Op de foto rechts CEO van CityGIS Ben Hoefnagels en links directeur Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Carlo Post

Het contract werd op woensdag 21 december ondertekend.

Verandering

Het nieuwe systeem van CityGIS wordt een verandering voor de medewerkers van beide huidige meldkamers. Het huidige GIS-systeem in Rotterdam-Rijnmond wordt CityGIS en dit GIS wordt behoorlijk anders dan de huidige CityGIS-versie die in Zuid-Holland Zuid in gebruik is. Daarnaast is het nieuwe GIS uiteraard voorbereid op toekomstige ontwikkelingen.

Proces

Deze verandering vindt niet van de een op de andere dag plaats. CityGIS gaat nu bouwen aan het systeem en levert het op tijd af voor de opleidingen en technische ingebruikname van de nieuwe meldkamer op 8 augustus 2017. Tijdens de bouw komen de gebruikers aan zet om onder andere te testen. Zo leveren we het systeem op een goede wijze op. Ook wordt met de LMO afgestemd om dit GIS ICT-technisch aan te laten sluiten op de overige ontwikkelde systemen voor onze nieuwe meldkamer.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail